Vánoce se nám nezadržitelně blíží těšíte se?🤩 Za okny už je mráz a brzy se stmívá, tedy ideální období na chvíli klidu. Třetí adventní víkend nabízí příležitost zpomalit, zapálit svíčku a užít si domácí pohodu s lahodným jablečným koláčem.
Tento voňavý dezert plný skořice a šťavnatých jablek vás zahřeje a navodí tu pravou vánoční atmosféru. Jeho příprava je jednoduchá, takže se nemusíte zbytečně stresovat – stačí pár ingrediencí, trochu času v troubě a vaše domácnost provoní sváteční nálada.
Pusťte se do pečení a užijte si klidný adventní čas s tímto lahodným receptem!
Ingredience na drobenku:
- 25g hladké mouky
- 25g ovesných vloček
- 1 odměrka (6,8g) Multivlákninového nápoje Jablko
- 1 malá lžíce jemného třtinového cukru
- 25g veganské pomazánky
- 1 jablko, oloupané, bez jadřince a nakrájené na 1cm kousky
Ingredience na koláč:
- 100g hladké mouky
- 25g ovesných vloček
- 4 odměrky (52g) koktejlu Formula 1 vyváženého jídla Vanilka-Smetana
- 1/2 kypřícího prášku do pečiva
- 1/2 mleté skořice
- 1 lžíce směsi koření
- 1/2 lžičky mletého zázvoru
- 1 lžíce jemného třtinového cukru
- 50g veganské pomazánky
- 50ml ovesného nápoje
Postup:
1) Troubu předehřejeme na 180 °C , horkovzdušnou na 160 °C
2) Vnitřek dortové formy o průměru 20cm vymažte rostlinným tukem nebo olejem
3) Připravte drobenkovou směs. Mouku a ovesné vločky nasypte do mísy, přidejte multivlákninový nápoj Jablko a třtinový cukr a promíchejte. Rostlinný tuk nakrájejte na kostičky a vmíchejte jej do suchých ingrediencí dokud nebude připomínat drobenku. Dejte stranou.
4) Připravte si jablko a dejte stranou.
5) Připravte koláč. Do mísy nasypte mouku a ovesné vločky. Přimíchejte F1 Vyvážené jídlo Vanilka-Smetana, prášek do pečiva, skořici, směs koření a mletý zázor. Rostlinný tuk nakrájejte na kostičky a zapracujte do pečiva.
6) V jiné míse rozšlehejte vejce a vmíchejte ovesný nápoj. Tekuté přísady vlijte do mísy se suchými přísadami a promíchejte. Těsto vyklopte do připravené formy, rozprostřete na něj kousky jablek a poté posypte drobenkou.
7) Pečte ve středu trouby 25-30 minut, dokud povrch nezezlátne. Po upečení vyjměte koláč z trouby a nechte jej 5 minut stát, teprve pak jej vyjměte z formy.
8) Nakrájejte na klínky a můžete servírovat.
Ať už si jablečný crumble vychutnáte sami, nebo ho naservírujete rodině či přátelům, věřím, že přinese do vašeho domova teplo a pohodu. Přejeme vám dobrou chuť a klidný adventní čas plný radosti a vůně Vánoc. 🎄